Trhané mäso v barbecue omáčke

Piekli ste na nedeľný obed mäso a už na druhý deň vám príde suché a nudné? Pripravte si chutné a hlavne šťavnaté trhané mäso v barbecue omáčke. Variť sa dá aj zo “zvyškov”!


Na 4 porcie potrebujete: 

  • 500 g obratého natrhaného pečeného mäsa (kuracie, bravčové, hovädzie)

  • 2 cibule

  • 2 strúčiky cesnaku 

  • 400 g krájaných paradajok z konzervy 

  • 4 lyžice tmavého cukru 

  • 2 lyžice worchestrovej omáčky 

  • 2 lyžice jablčného octu

Najprv si pripravíme barbecue omáčku. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a orestujeme na oleji do zlatista. Pridáme paradajky z konzervy a dochutíme cukrom, jablčným octom a  worchestrovou omáčkou. Varíme na miernom plameni približne 30 minút, kým omáčka nezhustne. Omáčku rozmixujeme do hladka, pridáme do nej natrhané mäso a prehrejeme ho. 


Mäso môžete podávať s tradičnými prílohami ako ryža či zemiaky, no výborne chutí spolu s šalátom coleslaw aj v žemli ako burger.