Trhané mäso v barbecue omáčke
Piekli ste na nedeľný obed mäso a už na druhý deň vám príde suché a nudné? Pripravte si chutné a hlavne šťavnaté trhané mäso v barbecue omáčke. Variť sa dá aj zo “zvyškov”!
Na 4 porcie potrebujete:
500 g obratého natrhaného pečeného mäsa (kuracie, bravčové, hovädzie)
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
400 g krájaných paradajok z konzervy
4 lyžice tmavého cukru
2 lyžice worchestrovej omáčky
2 lyžice jablčného octu
Najprv si pripravíme barbecue omáčku. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a orestujeme na oleji do zlatista. Pridáme paradajky z konzervy a dochutíme cukrom, jablčným octom a worchestrovou omáčkou. Varíme na miernom plameni približne 30 minút, kým omáčka nezhustne. Omáčku rozmixujeme do hladka, pridáme do nej natrhané mäso a prehrejeme ho.
Mäso môžete podávať s tradičnými prílohami ako ryža či zemiaky, no výborne chutí spolu s šalátom coleslaw aj v žemli ako burger.